Sepetim (0) Toplam: 0,00 TL
%30
TÜRKİYE'DE SOSYALİST DÜŞÜNCENİN KLASİKLERİ (5 Kitap)

TÜRKİYE'DE SOSYALİST DÜŞÜNCENİN KLASİKLERİ (5 Kitap)

Liste Fiyatı : 1.670,00 TL
İndirimli Fiyat : 1.169,00 TL
Kazancınız : 501,00 TL
Taksitli fiyat : 9 x 144,18 TL
4925649875948
366021
TÜRKİYE'DE SOSYALİST DÜŞÜNCENİN KLASİKLERİ (5 Kitap)
TÜRKİYE'DE SOSYALİST DÜŞÜNCENİN KLASİKLERİ (5 Kitap)
1169.00

Türkiye’de Sosyalist Düşüncenin Klasikleri Dizisi, modern Türkiye’nin büyük sosyalist teorisyenlerinin eserlerinin özel olarak yazılmış sunuşlarla yeniden yayınlanması fikri üzerine kurulu. Dizi kapsamında dört kitap, bir de tamamlayıcı derleme yayınlandı. Bu 5 kitap set olaraksatışa sunuldu.

Sette yer alan kitaplar:

1-Türkiye’de sosyalizmin kurucu isimlerinden Şefik Hüsnü Deymer’den Toplumsal Sınıflar, Türkiye Devrimi ve Sosyalizm. Kitap, Şefik Hüsnü’nün 1921-1925 yılları arasında yayınlanan Aydınlık dergisindeki makalelerini bir araya getiriyor. “Sunuş”: Gökhan Atılgan.

2-Dr. Hikmet Kıvılcımlı’dan Osmanlı Tarihinin Maddesi. Çok zor koşullarda ve yıllar süren emekle yazılan yapıt, alanındaki en özgün ve en yaratıcı çalışmalardan. “Sunuş”: Necmi Erdoğan.

3-Behice Boran’dan Türkiye ve Sosyalizm Sorunları. Osmanlı-Türkiye tarihi üzerine Marksist bakış açısıyla yazılmış en özgün ve önemli çalışmalardan. “Sunuş”: Cem Eroğul

 4-Çetin Altan’dan Onlar Uyanırken-Türk Sosyalistlerinin El Kitabı. Yayınlandığı ilk gün 13 bin kopya satarak bir rekora imza atan kitap, sosyalizmin sıradan emekçilere anlatılması bakımından eşsiz bir eser. “Sunuş”: Metin Çulhaoğlu

5-Diziyi tamamlayıcı bir kitabımız ise Gökhan Atılgan tarafından hazırlanan Mühürler: Türkiye Sosyalist Hareketinden Eserler. Kitap, Türkiye’de Sosyalist Düşünceye damgasını vurmuş 12 eseri değerlendiriyor. Bu eserler şunlar: Mehmet Ali Aybar’dan “Bağımsızlık Demokrasi Sosyalizm”; Mihri Belli’den “Milli Demokratik Devrim”; Doğan Avcıoğlu’ndan “Türkiye’nin Düzeni”; İdris Küçükömer’den “Düzenin Yabancılaşması”; Mahir Çayan’dan “Kesintisiz Devrim”; Hüseyin İnan’dan “Türkiye Devriminin Yolu”; İbrahim Kaypakkaya’dan “Bütün Yazılar”; Nihat Akseymen’den “Emperyalizmin Zayıf Halkası Türkiye”.

 

Kapat