Sepetim (0) Toplam: 0,00 TL

Haber

SÖYLEŞİ | Prof. Topses: 'Düşünce ve ahlak
sistemleri sınıfsal yapıdan bağımsız ele
alınamaz'

Materyalist sosyolojinin öncelikli amacının toplumsal yapıya bütünlüklü bir bakış açısıyla yaklaşmak olduğunu vurgulayan Topses, son kitabında sosyoloji biliminin temellerine eğiliyor.

Yıllar sonra delinen sansür: Osmanlı feodalizmi
ve sınıf savaşımları

Siyasetçi ve Çevirmen Alp Altınörs sansüre uğrayan Tveritinova’nın çalışmalarını “Osmanlı Feodalizmi ve Sınıf Savaşımları” adlı bir derlemeyle yıllar sonra yeniden, sansürsüz olarak okurla buluşturdu

Özel İndirimlerimiz, yeni kitaplarımız, 2025
Ajandamızla TÜYAP İstanbul Kitap
Fuarı’ndayız!

Kitapseverleri bir araya getiren İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl 41. kez okurlara kapılarını açıyor. 02-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuarda Yordam Kitap ve Yordam Edebiyat olarak 7. Salon 770 numaralı stantta yer alacağız.

Erkin Özalp: Devrim arayışları
‘bulaşıcı’ olabiliyor

Erkin Özalp, 'devrim nasıl yapılır' sorusunu "Hükümetlerin halk tarafından az çok meşru sayılan seçimlerle iş başına geldiği hiçbir ülkede, sol, seçim dışı yollarla iktidara gelemedi. Buna karşılık, seçimle iktidara gelen solcular da yine bugüne kadar, kapitalizmin aşılması hedefi doğrultusunda çok fazla yol alamadı" diye yanıtlıyor.

Anla, 100 yaşındasın!

 

Bir zamanlar birçoğumuzun işittiği, belki şimdilerde bir başkasına sorduğu, cevap verdiği, cevap beklediği bir soru. Bu soruya verilen yanıtlar yaşa, konjonktüre, kültürel ve siyasi ortama göre değişkenlik gösterse de, kimsenin soruyu yanıtsız bıraktığını düşünmüyorum. Peki, bugün 100 yaşını aşan Cumhuriyet’e 1923’ten bu soru sorulsaydı nasıl bir cevap alırdık?

 

Tırmanan faşizmin kitle psikolojisi üzerine
notlar

Faulkner, dünya çapındaki geniş tabanlı sağa kayışın ekolojik, toplumsal, jeopolitik – askeri ve siyasi – kültürel boyutları nedeniyle girift bir kriz olduğuna dikkat çekiyor.

Nuri Yıldırım: Lenin, 1912'de "Herzen tek
başına Rusya'nın namusunu kurtarmıştır" diye
yazdı

Prof. Dr. Ercan Uygur, Nuri Yıldırım ile Aleksandr Herzen'in otobiyografisi "Geçmişim ve Düşüncelerim" üstüne söyleşti

Gençler için yapay zekâ kılavuzu

Endüstri Mühendisi Erkin Özalp’in kaleme aldığı kitap, her yaştan okurun çok rahatlıkla anlayacağı, sade ve anlaşılır bir dille ele alınmış.

Rusça çevirmeni Nuri Yıldırım: “Klasik eser
çevirisi, antika saat tamirciliği gibidir.”

Herzen’in asıl kalem oynattığı alan edebiyat olmamasına rağmen kitap boyunca oldukça edebi bir anlatımı tercih ettiğini ve bu işin altından da belli başlı Rus romanlarını aratmayacak biçimde kalktığını görüyoruz.

Karl'dan Jenny’ye aşk şiirleri

Karl, Jenny’ye tapardı ve her âşık gibi duygularını şiirle dile getirmeye uğraşırdı. Çoğunu Jenny için yazdığı, bütün yeni başlayanlarda görülen o aşırı ünlemlerle ve abartmalarla dolu ilk şiirlerinden sonraları alaylı bir şekilde söz etmişti. Ancak bazı şiirleri duygularının derinliği konusunda fikir veren çarpıcı bir lirizmi açığa vurur.

İnsanlığın ve uygarlığın geleceğini
kurtarmak

Fikret Başkaya'nın 'Uygarlık Paradigmasını Değiştirmek' kitabı, Yordam Kitap tarafından yayımlandı. Başkaya, kapitalizmin içinde bulunduğu krizi, normale dönüşü olmayan çöküş olarak nitelendiriyor.

Haluk Yurtsever: Sancılı, kaotik, farklı
yollara açılabilecek bir sürecin içinden
geçiyoruz

Dünyada ve Türkiye’de Komünist Ufuk kitabında yeni bir uygarlığın bugünkü toplumda oluşan maddi önkoşullarına ve olanaklarına yoğunlaşan Haluk Yurtsever 2023 seçimiyle bir dönemin kapandığını söyledi.

Kerala: Bir devrim var uzakta!

Geçtiğimiz aylarda okurlara sunulan Hindistan’da Toplumcu Bir Deneyim: Kerala kitabının alt başlığı Başka Bir Dünya Mümkün! Bu da, İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher’ın ortaya attığı, Sovyetler Birliği’nin çöküşü ertesinde neoliberallerin yüksek sesle tekrarladığı “Başka seçenek yok” sloganının tam karşıtı. Kitabın yazarı T. M. Thomas Isaac, Kerala eyaletinde iki ayrı önemde toplam on yıl Maliye Bakanlığı yapmış bir komünist, son zamanlarda orada olup bitenleri içeriden bilen bir iktisatçı-akademisyen-siyasetçidir.

Kızıl savaşçı kadınlar

Kızıl Savaşçı Kadınlar, kadın kurtuluş mücadelesine bağlılıklarıyla ve bu mücadeleye sundukları katkılarla karanlığa karşı ışık tutmaya devam ediyor. “Uzun ve dayanıklı zincirin” her bir halkasına, mücadeleye adanmış yaşamlara…

Tek ümidimiz dünya çapında dayanışma

Yazar ve aktivist David McNally ile yeni kitabı üzerine söyleştik. Mcnally “Kapitalist toplumun egemenleri savaşlardan ve sömürüden vazgeçmeyecek. Geçen üç yılda milyarderlerin serveti katlandı. İki milyara yakın insan daha da yoksullaştı.” dedi.

1950’li yıllarda Kore’de neler oldu?

Savaşın, sadece iki ordunun askerleri arasındaki bir çarpışmadan ibaret olmadığını, sivillerin de başına neler gelebileceğini, en az askerler kadar tehlikeye açık olduklarını, olaylara tanık olan birinin ağzından duymak çarpıcı.

Tüm Zamanlar İçin Edebiyat Klasikleri

Gerçek şu ki klasikleri de çağdaşımız olan yazarları da az okuyan bir toplumuz. Okuma alışkanlığının kazanılmasında edebiyatın payının büyük olduğu görüşündeyim. En azından benim okuma zevkim dünya klasiklerini okuyarak gelişti. Eminim pek çoğunuz için de durum böyledir. Ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı bu konuda yeterli desteği sunmuyor. Hatta çocuklarımızı ve gençlerimizi kitaptan, edebiyattan soğutmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

86 Kayıt bulundu Toplam 5 Sayfa << < 1 2 3 4 5 > >>
Kapat